KIJK - ONTWERP - EXPERIMENTEER & LEER !

Jaarlijks in het VOORJAAR en NAJAAR LEERZAME SCHILDERLESSEN in het Atelier for Hope in Doetinchem

PenseeltechniekenHet goed hanteren van je penseel is onmisbaar om het juiste resultaat te bereiken. Afhankelijk van je onderwerp pas je je technieken aan.

Er zijn veel verschillende soorten penselen die je kunt gebruiken: lange haren, korte haren, ronde top, platte top, buigzaam of juist stug.

Penselen die het vaakst worden gebruikt om te schilderen met acrylverf zijn de varkensharen penselen. De stevige haren houden weinig water vast en laten een mooie penseelstreek na als je werkt met onverdunde verf. Je kunt er snel grote vlakken mee opzetten en er al dan niet verdund met water mee werken.

Synthetische penselen houden de verf en vocht als het ware tussen de haren vast. Met deze penselen kan je veel beter uit de voeten voor fijner werk en met water verdunde verf. Voor glaceertechnieken (dunne lagen transparante verf)  gebruik ik altijd deze penselen.Een leuke tool voor extra effecten is de achterkant van je penseel waarmee je kunt schrappen, krassen en schrijven in nog niet droge verf.

Voor alle penselen geldt dat als de verf hard en droog wordt dat ten koste gaat van je penseel. Spoel altijd de penselen goed uit en zorg na het schilderen dat ook tegen de bus aan de haren goed schoon zijn.Geen opmerkingen: