KIJK - ONTWERP - EXPERIMENTEER & LEER !

Jaarlijks in het VOORJAAR en NAJAAR LEERZAME SCHILDERLESSEN in het Atelier for Hope in Doetinchem

Kerstkaarten maken 
Heb je de beschreven leuke methode van Artistieke kaarten 1 & 2 al geprobeerd? 
Opnieuw hieronder een duidelijke instructie maar deze keer kun je gerichter een bepaalde afbeelding als resultaat proberen te krijgen.
 Ik maakte in dit geval een kerstafbeelding van stal en ster. 

Stap 1. Plak je kader op stevig karton of acrylpapier af met schilderstape. Let op, schilderstape kan je niet verwijderen zonder het papier te beschadigen. Je zult uiteindelijk de afbeelding dus netjes uitsnijden. Vraag je je af hoe je papier eigenlijk moet opspannen? Kijk daarvoor bij de basistechnieken. 

Stap 2. Binnen het kader breng je kloddertjes en dikke lijnen verf aan. 
De lijn die je helemaal boven aan je kader neemt is de achtergrond kleur in het bovenste deel. Ik nam daar blauw voor de lucht en lichtgeel om de streep licht die op het dorpje valt te suggereren.
De dikke lijn verf die je halverwege over de hele breedte aanbrengt wordt je voorgrond onderaan waarmee ik in dit geval de heuvel suggereerde.
Boven de heuvel leg je kloddertjes waarmee je de gebouwtjes suggereert. 


Stap 3. Je schraapt met een liniaal de verf over je werkvlak heen van boven naar beneden. Oefen daarbij lichte gelijke druk uit. Stap 4. Het schilderijtje is niet helemaal naar mijn zin. De gebouwen had ik massiever op de afbeelding willen hebben dus ik leg daar opnieuw wat kloddertjes verf die ik voorzichtig gedeeltelijk naar beneden schraap. 

Stap 5. Met een fijn lijntje zwarte verf uit een decoratietubetje breng ik wat accenten aan om het geheel te verfraaien.
Stap 6. Voeg met de achterkant van een dun penseel met lichtgele verf  kleine stipjes toe die de sterren voor stellen. Kies zorgvuldig de plekjes zodat ze niet te ritmisch op het papier komen te staan.
Stap 7.Uitsnijden en opplakken op een witte kaart. Ook daar kan je om de hele uitsnede heen met het tubetje zwarte verf een zorgvuldig lijntje trekken als je dat mooi vindt.


Stap 8 : Goed laten drogen en .....versturen natuurlijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Hartelijk dank voor je reactie!
Deze zal na beoordeling zo snel mogelijk worden gepubliceerd.